World Of Warcraft, WoW Pointer 13

Friday, December 30, 2011

Entri Terakhir 2011...

Assalamualaikum..
ini ialah entri terakhir untuk tahun ini, sedih nyer nak tinggal tahun 2011. Tahun 2011 telah banyak mengajar aku erti kehidupan sebenar <----(ayat dalam drama). Malas ar nak cerita panjang-panjang. Berikut adalah gambar-gambar dan video kenangan semasa aku berada di UiTM Kedah..wah wah wah...saksikan...zappppp..

bowling bersama rakan2..terbaek baq ang (trima kasih kepada en.Zuhdi kerana beliau mnjadi penaja kami pada ketika itu)..hahaha


Ini lah dia tempat makan kat atas puncak Gunung Jerai tu...(sky juice satu)..ahaha!


Tugu negara..hahaha


Ni plak mase hari family day, kenangan paling best!!! terbaek!!


Miss Fatin!! lecturer paling terbaek!!..hahaha


Tahniah buat group yang menang!


Alamak! "ter"upload gamba ni plak dahh..


mase part1


ape nih?? hahahha!


Study ke?? kah3!!


Masa mula-mula mai kedah..lepak2 kat bawah kolej Malinja




Ini dia! video kenangan...bye bye 2011! aku akan merinduimu
Add Video

Wednesday, November 16, 2011

Mark Zuckerberg Masuk Islam?

Pada bulan April 2011, dunia perhubungan dan teknologi maklumat digemparkan dengan khabar angin Mark Zuckerberg CEO Facebook tentang penukaran agama beliau kepada agama Islam. Keputusan beliau dikeluarkan oleh Facebook selepas mengumumkan berita 24 jam penutupan Facebook pada 2 Oktober sempena Hari Haiwan Ladang Sedunia .

Mark Abu Bakar - Nama Islam beliau
kata Mark Abu Bakar ;


I’ve been wanting to convert since a very long time. Yesterday, when we finally decided to shut down Facebook for 24 hours in October, i took some time out to think about what actually defines my life. I came to the conclusion that if there’s no Facebook, there’s no Mark Zuckerberg. That’s when it hit me. I was lucky that someone on Facebook had a web app for online conversion, so i went forward with it. Yes, its true. The app also posted a notification on my wall, you can check it out. May the lord be with you


Beliau juga berfikir tentang penutupan secara keseluruhan laman sosial Facebook dan memberikan lebih keutamaan untuk tumpu pada sesuatu yang memberi keputusan yang positif. Katanya lagi, pejabat rasmi Facebook akan berpindah ke Afghanistan.

Apabila bertanya tentang pendapat Steave Jobs, Apple's CEO, beliau berasa gembira bagi pihak Abu Bakar dan berharap Facebook akan bergabung dengan MicroApple untuk menjadi MicroFaceApple. Sebagai tanda penghormatan, sebuah iPod Nano diberikan kepada Abu Bakar.


Kesahihan berita ini tak dapat aku pastikan, kerana artikel di atas hanyalah terjemahan penuh berdasarkan beberapa artikel dan ia telah tersebar pada 7 bulan yang lepas. Syukur kepada Allah jika ianya betul, jika salah, mudah-mudahan, ianya akan menjadi sesuatu kenyataan. Mark Zuckerberg menjadi Mark Abu Bakar.

Hentikan sikap mengutuk dan mencaci orang, walaupun yang dicaci dan dikutuk bukan beragama Islam.

Bukankah lebih baik beranggapan baik ?

Khabar angin ye . . .

Saya beragama Islam, dan Islam mengajar saya untuk menghormati semua orang. -

benda ni aku copy dari http://busuk.org/ping/view/45191
bulat2 aku copy/paste.hahaha

Video Editing

Arini aku nak bincang pasal video editing...sebelum tu tengok video kat bawah nih dulu...zaaappp!


woha! terbaek kan?..hahahahhaha, nak tahu software ape aku guna??...zappp! tengok dibawah nih!


Yeah! Video Studio Pro X3, boleh dapatkan dipasaran yang terdekat (tu pon kalo ada) dan kalo anda rajin, boleh la download di www.jethornet.com. Siap dia bagi key lagi. Kalo internet kat rumah anda laju boleh la download dan bagi yang internet slow macam siput tu, saya mencadangkan anda beli je kat kedai, tak sampai RM20 aku beli (yang cetak rompak). hahahahaha! pengakuan jujur.



Software ni senang digunakan, tengok gambar kat atas nih. Semua effect dia dah bagi, cuma letak je. Software ni berlainan dengan Adobe after effect tu. Adobe After effect amat rumit untuk digunakan. Jadi, selamat mencuba!! ^_^

Tuesday, November 15, 2011

Blog aku simple aje


Ya! betul, blog aku simple aje. Tidak ada lagu,graphic yang style,layout yang memukau jiwa wah!. Hahahahaha. Aku tidak suka blog yang ada lagu, kerana menganggu focus aku untuk baca apa yang ada dalam blog, jadi jika korang nak aku baca blog korang, cepat-cepatlah buang lagu. hahaha. Untuk membina blog yang baik, korang perlu ada idea yang baik dan dapat menarik perhatian orang, contohnya wat citer gempak2 dan lawak2 dan sama waktu dengannya. Selain dari itu, kalau boleh jangan duk letak banyak sangat perhiasan-perhiasan seperti kartun doraemon laa,kucing la hape laa, sebab kalau ada banyak benda-benda macam ni, blog korang akan jadi berat nak mampos (macam gajah). OK aku pon tak tau kenapa aku tulis benda-benda tidak penting macam nih,hahaha...sekian sahaja..Assalamualaikum...

Saturday, November 12, 2011

Sebuah basikal untuk peragut


SEORANG lelaki menunggang sebuah basikal.


WENZHOU, China – Seorang lelaki mencampakkan basikal yang ditungganginya ke arah dua peragut yang menunggang sebuah motosikal, lapor sebuah akhbar semalam.

Tindakannya itu menyebabkan kedua-dua peragut itu terjatuh bersama motosikal yang ditunggangi mereka.

Kedua-dua peragut itu meragut dompet seorang wanita di sebatang jalan raya di sini.


LELAKI menunggang basikal mencampakkan basikal ke arah motosikal yang dinaiki dua peragut.

Wanita itu berlari ke arah motosikal peragut itu dengan menjerit supaya kedua-dua penyenayah tersebut ditangkap.

Jeritan itu didengari lelaki yang menunggang sebuah basikal yang kebetulan melalui jalan yang dilalui motosikal peragut tersebut.

Lelaki itu dengan penuh keberanian mencampakkan basikalnya ke arah motosikal peragut menyebabkan kedua-dua penjenayah tersebut terjatuh.

Hero itu kemudian berjalan ke arah kedua-dua penjenayah tersebut dengan berani seperti aksi pelakon Clint Eastwood untuk mengambil dompet tersebut.


DUA peragut yang menaiki sebuah motosikal terjatuh (dalam bulatan) kerana terkena balingan basikal.

Namun dia berubah dan berpatah balik untuk melarikan diri selepas kedua-dua penjenayah itu bangun mengejarnya.

Adegan itu dilihat oleh beberapa pengawal keselamatan sebuah bangunan yang kemudian menangkap peragut tersebut sebelum polis tiba.


--> Jika anda nampak peragut, hadiahkan lah sebuah basikal untuk dorang tu..sekian..sebelum terlupa, ni video dia kat bawah, sila la tengok ye, tak lama pon video dia..

Petua Berguna, Amalkan

Petua Imam Syafi’e

Empat perkara menguatkan badan:
1. makan daging
2. memakai haruman
3. kerap mandi
4. berpakaian dari kapas

Empat perkara melemahkan badan:
1. banyak berkelamin (bersetubuh)
2. selalu cemas
3. banyak minum air ketika makan
4. banyak makan bahan yang masam

Empat perkara menajamkan mata:
1. duduk mengadap kiblat
2. bercelak sebelum tidur
3. memandang yang hijau
4. berpakaian bersih

Empat perkara merosakkan mata:
1. memandang najis
2. melihat orang dibunuh
3. melihat kemaluan
4. membelakangi kiblat

Empat perkara menajamkan fikiran:
1. tidak banyak berbual kosong
2. rajin bersugi (gosok gigi)
3. bercakap dengan orang soleh
4. bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR:

1. TIDUR PARA NABI – Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit dan bumi.
2. TIDUR PARA ULAMA’ & AHLI IBADAH – Mengiring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solatmalam.
3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA – Mengiring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak dimakan.
4. TIDUR SYAITAN – Menelangkup/tiarap seperti tidurnya ahli neraka.


"Rasulullah s.a.w. bersabda: “Sampaikan dari ku walaupun sepotong ayat."

Friday, November 11, 2011

Vlogger???

Assalamualaikum...(jawab salam dulu,hahaha)
Masa lapang cuti sem aku dipenuhi dengan aktiviti menonton Vlogger Malaysia. "Menatang apa Vlogger nih?". Vlog ialah blog yang diupdate menggunakan video. Kalau blog kite menyampai sesuatu benda dengan tulisan, tapi vlog ni menggunakan video. Jadi tak ar letih nak menaip cerita panjang2.wahaha..

Kat bawah nih ialah Vlogger2 yang agak glamour ar..style kot video dorang..terbaek!!..

Video pertama jatuh kepadaa..jeng3....
tadaaaaa!! Matluthfi90!!

Malaihh aihh nak citer panjang-panjang, tengok je ar--->








Video kedua jatuh kepadaaaa...
Anwarhadi!!..wohaaaaa...

Tudia! anok Hadi!...dia ni orang utara kot..sama ar ngan matluthfi tu..Depa ni memang style baq ang..aku suka ar tengok dan dengar depa duk speaking..hah ni link dye http://www.youtube.com/user/IniAnwarHadi




Dan banyak lagi video-video seperti ini kat Youtube. Aku cuma citer pasal 2 orang ni je..ni dia, link kat bawah nih..hahhaahha

--> http://www.youtube.com/user/shortnap (Maria Elena)
--> http://www.youtube.com/user/shahrincool(ShahrinCool)
--> http://www.youtube.com/user/maccaboyz91 (<--orang ganu ite tuu..hahaha)

Sebenarnya benda ni da lama wujud kot, cuma aku je yang ketinggalan bas..baru jumpe bulan lepas,hahahaha..jadi setakat ini saja pertemuan kita. Sehingga bertemu lagi...

Wednesday, November 9, 2011

Status yang biasa diupdate kat FACEBOOK


Assalamualaikum..arini aku nak kongsi skit pasal kajian aku tentang manusia dan status facebook,,hehehe. Berdasarkan kajian aku selama beberapa hari ni, aku mendapat keputusan seperti di bawah ini:


1. Status mengeluh
-Asal aku bukak FB je ade je nampak orang duk mengeluh..

Contoh>> "Arrrghhh..panas giler arini!..nak kuar pon malas!" , "Alaaaa..hujan plakk dah arini,macam mane nak kuar nihh???"


2. Status jiwang karat
-Bile bace je status dye mesti pasal cinta...cintaa....(kdang2 bosan gak aku tgok,HAHAHA!)

Contoh>> "Andai kau dapat melihat hatiku ,Andai saja kau dapat membaca fikiranku,Betapa ruang jiwaku penuh bayangan dirimu, Menghiasi hari-hariku,Senyum dan suaramu teduhkan jiwaku,Cintailah aku dengan kesungguhanmu...(Woha!)


3. Status Perasan Unik
-Update status dye macam lain daripada orang dan menyusahkan orang..HAHAHA!

Contoh>>i- tulisan bersambung "ErrmmApEnAkBuatHaRiNiEk??BoSaNLoRH"
ii- short font "AFK">Away From Keyboard "AFL">Away From Life..HAHA!


4. Status Serba tahu
-Status serba tahu, padahal x tau pon ape yang dia cakap

Contoh>>"kiamat akan berlaku 2012" <<(bodo)
"Malaysia akan jatuh pada 2013 bla bla bla...." <<(mangkuk!)


5. Status semua benda nak bagitau
-Semua benda nak public,semua benda nak kena bagitau kat orang

Contoh>> "Sekarang ni I ade kat umah, tengah online n dengar lagu" <<(tak tanye pown..P
"I nak makan lah...laparr lerrrrr...." <( pegi la mamp0s..HAHA!)
"I nak pegi mandyy dulu lah..ade sape nak ikut?" <(ko giler!)


6. Status Bangga Diri atau Menunjuk-nunjuk
-Slalu sangat aku bace bende2 camni..hahahahaha!

Contoh>> "Sekarang ni I ade kat Tokyo Disneyland, bercuti 5 hari 5 malam ngan family..best giler!!" , "Abang I ade kete ferrari, U ade? wellkk2" , "yey, esok papa aku nak belikan aku kete BMW!,yey!"


7. Status Gedik
-Biasanya oleh golongan wanita..HAHAHA~

Contoh>> "eeeeeuuuuwwwww....geli dan jijikk laa I tengok kucing tuu..tak sukewwww tawwwww" <(aku lagi jijik dan geli bace status kaw!)


8. Status Copy Paste
-errr...agaknya da xde modal nak update ape kot..

Contoh>> "Setiap manusia akan mati,anda tidak mampu mengubahnya" <(dicopy dari keretamayat.blogspot.com)


9. Status Relationship
-Suka tukar status relationship untuk tarik perhatian orang ramai

Contoh>> "Samad in a relationship with semek" , "Samad change relationship to single"...


10.
Status nak tarik perhatian
-Ermmmm..nak suh orang komen banyak2!.HAHAHA!

Contoh>> "I sekawrang daaa singlew 100%, sapew nak masuk silew lah isi borang yewww..nak yang encem2 dan cun2 jew tau..bye3 muahhh3x love u alll" <<(hotak kau!)


11.
Status mengumpat dan mengata
-Errr..bnde ni aku paling marah, x pasal ngan aku berdosa skali sbb duk baca status dia

Contoh>> "ceh pakai tudung konon,padahal perangai macam setan!,tiap-tiap malam kuar ngan jantan! tak masuk syurga ko nanti, phui!..." <<<(ko pon akan masuk neraka sama,jangan bimbang)


Aku rase setakat ini sahaje la kot..aku pon rase malas nak tulis panjang-panjang, sebab aku tak minat sangat blogging2 ehh..malas nak menaip..biasanya blogging2 nih keje pompuan, depa lebih rajin wat2 citer2,ngumpat2..kah3!..errr segala salah dan silap harap diampunkan, cerita ini hanyalah berdasarkan kajian aku terhadap diri aku sendiri, (wow,nak cover)..jadi andai terkasar bahase,atau terase ambe mitok maaff la yeee..hehehehe

Tuesday, October 25, 2011

Lawak betollahh!! ^_^ wikikikikiki!!

Assalamualaikum, hari ini aku malas nak citer panjang. Aku cuma upload gambar2 yang agak2 lawak laaa..saje nak memeriahkan blog nih..Tanpa membuang masa lagi!! mempersembahkan!!..

Gambar 1
Fuhhh..rockstar turun berperang tuuu

Gambar 2
Macam ni ler rupa FACEBOOK pada waktu ketika dahulu


Gambar
Pantang menyerah sebelum ajal


Gambar 3
Yeah!! tudia! kuda panjang, boleh memuatkan penumpang yang ramai dalam satu masa


Gambar 4
anjing saper lar ni yep? panjang bebeno badan dia..


Gambar 5
Apabila pencuri gigi palsu terkantoi


Gambar 6
Ni mesti pengaruh ngan citer kartun kat dalam TV tu..sampai jadi camni tupai2 negara kita..ish3


Gambar 7
Add Image
Errr..Coca Cola untuk tupai sahaja ya...jangan minum..haramm


gambar 8
Kucing bertangan manusia..kih3!

Add Image

Duit Duit Duit

Assalamualaikum yaaaa pembaca-pembaca semua. Hari ini saya berasa amat rajin untuk update blog ini,setelah sekian lama tinggal..hihihihihihihi.

Ok tanpa membuang masa la,topik kita hari ini ialah tentang DUIT. Ya duit, post kali ini aku nak cerita pasal DUIT je sebab dalam dunia zaman sekarang ni semua benda kena pakai benda kertas tu.
Apa yang anda dapat buat dengan duit RM50 ni?. Bagi orang-orang yang agak KAYA, duit ni ibarat gula-gula kapas je, tak sampai 1 jam pon boleh habiskan duit yang nilainya hanya sebanyak ini. Anak yang darjah 2 pon da bagi duit belanja sebanyak nih. Fuhhh..(jangan didik anak dengan duit) Akan tetapi bagi orang-orang yang agak susah, duit ini boleh buat pelbagai benda dan amat berharga bagi mereka. Jadi hargailah D.U.I.T!..

Melihat kepada dunia zaman sekarang ni anak2 muda macam aku nih sentiasa lupa dan alpa dengan duit-duit nih. Pantang ada duit sikit,nak beli itu lah, ini lah...ish3..(tp aku x macam tu,thihihihi). Kalau tengok ibu-ibu zaman sekarang nih,tudiaaa beli baju kat anak tak main ar RM30-RM50, Kalau beli mesti RM100 ke atas, baju plak mesti beli kat butik-butik terkenal, tak main ar stakar Giant,Mydin n etc...hehehe..

Kadang-kadang aku pon heran, buat apa beli mahal-mahal kan? tak membazir ke? anak baru umo 6-7 tahun da habis ribu-ribu. Daripada boros camtu lebih baik simpan dalam tabung haji ke,sedekah ke,pegi umrah ke,hape ke..ish3..Ni aku ada kisah nak cerita sikit. Pada suatu harii,(woha,macam cite ape lae plak)..Ok2 citer dia camni, aku ada seorang kawan mase sekolah dulu, nama dia Azwan, kalau tengok budak tu dari luaran nampak macam selekeh jew,dalam kata lain "miskin la".Tiap-tiap hari bawak bekal,tak beli makanan kat kantin, kadang kala nampak kesian. Akan tetapi, pada suatu hari aku melihat benda yang agak mengagumkan aku. Bila time balik skolah je, bapak budak tu mai jemput dia pakai kete ALPHARD kottt..fuhh..selepas siasat rupa-rupanya budak nih anak JUTAWAN!!..Fuuhhh!!!..Ayah budak tu memang tak ajar anak dia dengan kemewahan, siyes aku kagum dengan dorang nih sampai skang aku ingat kat dia, dah la kaya,tak sombong,pandai hargai duit,tak belagak..fuhhh! waaa tabikkk la tuu Azwan!..Itu la yang dinamakan orang kaya yang cerdik, kerana pada kajian dan pendapat aku, bapak dia sengaja buat budak tu nampak macam miskin sebab takut orang culik anak dia. kah3!..terbaekk!!..

errr..aku rase idea aku pon da takde nak curahkan kat sini, ayat karangan aku da macam ayat budak sekolah dah..lame tak tulis essayyy BM nih..banyak kesalahan ejaan..kih3!..rasanya setakat ini saja..sehinggaa bertemu lagi dalam post yang akan datang..bye3 ^_^

Wednesday, October 5, 2011

Kisah Aweks cun Dan Lelaki Beriman

Di pendekkan cerita, Suatu hari tu, ada seorang lelaki yang berjanggut, bercelak, berserban, berjubah putih, berbau minyak atar, dan ada kayu sugi terjulur di poket kanannya, telah di sakat oleh gadis gedik macam biri biri old mc Donald had a farm, e-i-e-i-o.. tu.

Gadis itu mengajuk bunyi kambing, sempena janggut yang bermarajalela di dagu lelaki itu.

“Mbekkk”

Semua orang di tempat kejadian ketawa kecuali lelaki itu.

Lelaki itu mengangkat kepala dan merenung tepat ke arah gadis itu.

Gadis itu mula suspen.

Lelaki itu merenung gadis itu tanpa berkelip.

Gadis itu bertambah suspen dan semua kawan kawan gadis yang ketawa tadi telah berhenti ketawa dan turut suspen bersama gadis yang suspen tadi

Lelaki itu angkat tangan kanannya sedang jari telunjuk diacukan ke muka gadis urban itu. Gaya seorang yang ingin menembak.

Suasana semakin suspen

Lelaki itu membuka mulutnya.

Oh suspendnya!

Tiba tiba terdengar lelaki itu berkata dengan kuat dan tegas!:

“I will marry you!”

Semua orang diam dan gadis itu terus terkasima dan pegun laksana si tanggang yang di sumpah menjadi batu.

Lelaki itu beredar dan terus ke masjid sedang gadis gedik macam biri biri old mc Donald had a farm, e-i-e-i-o.. tu. Terkasima, diam seribu bahasa termasuk hati kecilnya juga tidak mampu berbicara..

***********
http://keretamayat.blogspot.com

Saturday, September 24, 2011

Raya dan Kegembiraan di Syurga

Kebanyakan kita hanya memahami Aidilfitri hanyalah semata-mata tamatnya Ramadan serta kembali ke tabiat asal makan di siang hari tanpa merenung perubahan diri yg berlaku hasil dari tarbiah Ramadan. Beliau juga menjelaskan bahawa Aidil Fitri memiliki ciri-ciri suasana ketika di syurga nanti.. jika di Aidil Fitri kita saling ziarah menziarahi sesama sanak saudara dan sahabat handai, berpakaian baru, bergembira dan sebagainya maka itulah suasana di syurga nanti.

Di syurga nanti kita akan saling ziarah menziarahi sesama ahli keluarga dan sahabat handai dengan suasana penuh keceriaan.. tiada kedukaan.. tiada kelelahan.. tiada kesukaran.. semua keluarga berkumpul (insyaAllah) termasuk mereka yg tidak dapat bersama-sama ketika berhari raya di dunia kerana telah pergi terlebih dahulu.. dan semuanya berlaku tanpa pengakhiran.. maknanya kegemberiaan tersebut akan kekal selama-lamanya. Jika hari raya di dunia hanya berlaku beberapa hari sahaja tetapi hari raya di syurga adalah selama-lamanya.

Itulah kegembiraan dan kejayaan yang sebenar dan sejati, tetapi hakikat ini tidak disedari atau sengaja tidak ambil endah oleh manusia. Justeru, mereka lalai dengan keseronokan dunia yang hanya seketika ini.

InsyaAllah kita akan beroleh kejayaan tersebut.. kejayaan yang hakiki.. kegembiraan ketika menemui Tuhan Rabbul Jalil

Salah satu ikhtiar kita untuk mendapatkan kejayaan tersebut ialah dengan mendampingi ulamak.. jadikanlah ulamak sebagai role model atau idola kita.. Pelajarilah sesuatu dari mereka..insyaAllah kita akan memperolehi sinar yang sebenar. Sinar yang akan menunjukkan kita jalan kejayaan.


from http://mohdnazritakuan.blogspot.com/2010/09/raya-dan-kegembiraan-ahli-syurga.html

Sunday, July 3, 2011

Apa yang jadi pada akaun facebook kita selepas kita mati?


mari kita renung-renungkan bersama
fikir-fikirkan bersama
jika satu hari nanti kita mati,
akaun facebook ini hanya kita yang tahu password
hanya kita yang boleh access..

dan

selepas kita mati..
apa yang jadi pada akaun fb kita?
mungkin ada yang akan ucapkan takziah
mungkin ada yang selalu menjenguk bagi mengubat rindu
tetapi..

sedarkah kita
gambar-gambar kita..
akan terus membuatkan kita terseksa di alam kubur?
gambar-gambar yang tidak ditutupi aurat dengan sempurna
macam mana nanti?

lelaki ajnabi terus-terusan tengok
dalam masa yang sama, tiada siapa yang boleh deletekan gambar kita..
walau sudah bertahun-tahun kita mati, gambar itu terus ada..
saham dosa terus meningkat..

macam mana?
pernah terfikir tak?
tudung singkat yang dipakai tu, akan selamatkan kita dalam kubur nanti?
legging dan jeans ketat, boleh selamatkan kita?
baju yang membalut aurat itu, bagaimana?

mungkin kini
kita masih merasa tak sabar nak berkongsi cerita dengan gambar-gambar yang cantik
tempat-tempat yang kita dah lawati di muka bumiNya

tapi di akhirnya nanti..
semua itu tidak akan membawa erti
semuanya hanya tinggal kenangan bagi yang masih hidup
di alam kubur, semua itu tidak sedikit pun boleh menyelamatkan kita

cuba kita renung-renungkan,
saham dosa yang terus meningkat walau setelah ketiadaan kita di muka bumi sehingga hari akhirat
tutupilah auratmu sebelum auratmu ditutupkan
peliharalah dirimu sebelum dirimu dikapankan~

jagalah maruah diri sebagai seorang muslimah
mati itu pasti
persiapkan diri untuk mati itu perlu

moga Allah redha dengan perkongsian ini
amin~
renung-renungkan da selamat beramal :)

●●●●⊱●●⊱●●⊱Sebar-sebarkan Semoga Bermanfaat ●●⊰●●⊰●●●●

Saturday, June 18, 2011

Laman Web Malaysia Kena Hack

Assalamualaikum...ok post kali ini membincangkan tentang "Laman Web Malaysia Kena Hack" (suke pebeno main hack-hack nih)


Beberapa laman web Malaysia telah di hack oleh sekumpulan hacker yang dikenali sebagai anynomous. Dengan modus operandi mereka yang dinamakan sebagai “operation Malaysia”, laman tersebut telah berjaya menggodam beberapa laman web kerajaan pada petang tadi. Laman web malaysia digodam kerana ingin memberi pengajaran kepada malaysia kerana menyekat seratus peratus penggunaan internet berikutan 10 laman web disekat kerajaan.

Antara laman yang kena hack oleh hacker anynomous:

1. www.cidb.gov.my (Portal Kerajaan)

Jelas kelihatan bahawa tajuk laman utama telah ditukarkan ke operation malaysia.

Baca selengkapnya di yamnieonline.com


2. Laman web Politeknik

3. Laman web tour Malaysia (www.tourmalaysia.com.my)

Buat masa ni, laman yang telah dihack oleh hacker anynomous telah pun kembali stabil. Apapun, kerajaan malaysia tidak boleh duduk senang kerana kumpulan ni pasti akan menyerang laman web kerajaan yang lain.


http://www.melvister.com/2011/06/laman-web-malaysia-kena-hack.html

testing testing..blog prtame...

Assalamualaikum yaaaa ahli duniaa...ntah knape tibe2 muncul idea nak buat mende nih.Sebelom ni da ade website,tapi macam x wujud le..haha...ni blog ptame aku..malas ar nak cite panjang2,lain kali post ag...testing2 12345..haha..bye2

Followers