World Of Warcraft, WoW Pointer 13

Wednesday, November 9, 2011

Status yang biasa diupdate kat FACEBOOK


Assalamualaikum..arini aku nak kongsi skit pasal kajian aku tentang manusia dan status facebook,,hehehe. Berdasarkan kajian aku selama beberapa hari ni, aku mendapat keputusan seperti di bawah ini:


1. Status mengeluh
-Asal aku bukak FB je ade je nampak orang duk mengeluh..

Contoh>> "Arrrghhh..panas giler arini!..nak kuar pon malas!" , "Alaaaa..hujan plakk dah arini,macam mane nak kuar nihh???"


2. Status jiwang karat
-Bile bace je status dye mesti pasal cinta...cintaa....(kdang2 bosan gak aku tgok,HAHAHA!)

Contoh>> "Andai kau dapat melihat hatiku ,Andai saja kau dapat membaca fikiranku,Betapa ruang jiwaku penuh bayangan dirimu, Menghiasi hari-hariku,Senyum dan suaramu teduhkan jiwaku,Cintailah aku dengan kesungguhanmu...(Woha!)


3. Status Perasan Unik
-Update status dye macam lain daripada orang dan menyusahkan orang..HAHAHA!

Contoh>>i- tulisan bersambung "ErrmmApEnAkBuatHaRiNiEk??BoSaNLoRH"
ii- short font "AFK">Away From Keyboard "AFL">Away From Life..HAHA!


4. Status Serba tahu
-Status serba tahu, padahal x tau pon ape yang dia cakap

Contoh>>"kiamat akan berlaku 2012" <<(bodo)
"Malaysia akan jatuh pada 2013 bla bla bla...." <<(mangkuk!)


5. Status semua benda nak bagitau
-Semua benda nak public,semua benda nak kena bagitau kat orang

Contoh>> "Sekarang ni I ade kat umah, tengah online n dengar lagu" <<(tak tanye pown..P
"I nak makan lah...laparr lerrrrr...." <( pegi la mamp0s..HAHA!)
"I nak pegi mandyy dulu lah..ade sape nak ikut?" <(ko giler!)


6. Status Bangga Diri atau Menunjuk-nunjuk
-Slalu sangat aku bace bende2 camni..hahahahaha!

Contoh>> "Sekarang ni I ade kat Tokyo Disneyland, bercuti 5 hari 5 malam ngan family..best giler!!" , "Abang I ade kete ferrari, U ade? wellkk2" , "yey, esok papa aku nak belikan aku kete BMW!,yey!"


7. Status Gedik
-Biasanya oleh golongan wanita..HAHAHA~

Contoh>> "eeeeeuuuuwwwww....geli dan jijikk laa I tengok kucing tuu..tak sukewwww tawwwww" <(aku lagi jijik dan geli bace status kaw!)


8. Status Copy Paste
-errr...agaknya da xde modal nak update ape kot..

Contoh>> "Setiap manusia akan mati,anda tidak mampu mengubahnya" <(dicopy dari keretamayat.blogspot.com)


9. Status Relationship
-Suka tukar status relationship untuk tarik perhatian orang ramai

Contoh>> "Samad in a relationship with semek" , "Samad change relationship to single"...


10.
Status nak tarik perhatian
-Ermmmm..nak suh orang komen banyak2!.HAHAHA!

Contoh>> "I sekawrang daaa singlew 100%, sapew nak masuk silew lah isi borang yewww..nak yang encem2 dan cun2 jew tau..bye3 muahhh3x love u alll" <<(hotak kau!)


11.
Status mengumpat dan mengata
-Errr..bnde ni aku paling marah, x pasal ngan aku berdosa skali sbb duk baca status dia

Contoh>> "ceh pakai tudung konon,padahal perangai macam setan!,tiap-tiap malam kuar ngan jantan! tak masuk syurga ko nanti, phui!..." <<<(ko pon akan masuk neraka sama,jangan bimbang)


Aku rase setakat ini sahaje la kot..aku pon rase malas nak tulis panjang-panjang, sebab aku tak minat sangat blogging2 ehh..malas nak menaip..biasanya blogging2 nih keje pompuan, depa lebih rajin wat2 citer2,ngumpat2..kah3!..errr segala salah dan silap harap diampunkan, cerita ini hanyalah berdasarkan kajian aku terhadap diri aku sendiri, (wow,nak cover)..jadi andai terkasar bahase,atau terase ambe mitok maaff la yeee..hehehehe

6 comments:

  1. terbaik onesixfive!!...awat ak x bleh folow hg nie..

    ReplyDelete
  2. awatt jadii laguu tu plakk??..xdakk button follooww ka?

    ReplyDelete
  3. dah folow...tq sbb hg folow ak jgk.. :)

    ReplyDelete
  4. scha

    Terkena??..hahahahhahhaha..yg no brape tu?

    ReplyDelete

Followers