World Of Warcraft, WoW Pointer 13

Friday, April 27, 2012

jangan jadikan Justin Bieber sebagai idola

Justin Bieber, ya siapa tak kenal JB ni kan, artis meletop tuhhh...lagi2 wanita, mesti minat gila..hahahaha..baru2 ni aku ada la terbaca pasal JB ni dah hina agama kita..AGAMA ISLAM!..dulu aku minat gak budak nih, tapi bila dah dengar berita camni memang aku F**K beliau ni..pegi mam**s la lu JB...dan baru-baru ni aku ada la jugak melawat page anti Justin Bieber kat FACEBOOK (aku lupe name page tu), pastu aku tgok bukan main lagi orang malayu (Islam) duk bantah, duk marah group tu..cakap group tu bodo lah,bengong lah,hape lah..wei bahalol, yang kau duk backup budak s*al tu buat apa?...bagi aku, kalo JB tu tak hina agama Islam pon dia tak layak di"backup" atau disanjung macam tu..maaf la kepada peminat JB, bagi aku korang tak boleh jadikan budak tu idola..idola kita sebenar ialah Nabi kita..jadi jangan jadi cerdik pandai sangat la..

dipetik dari page anti justin bieber (aku lupe name ape page tu)
tekan gambar untuk tumbesaran


Aku kecewa sangat sebab yang komen dan kutuk ni ialah orang melayu Islam kita sendiri, bangsa kita! agama kita sendiri!..kenapa beliau jadikan JB tu idola mereka? kenapa beliau menyebelahi JB tu? ...sedarlah wahai aweks2 skalian, JB tu tak layak dijadikan idola, idola sebenar kita ialah Nabi Muhammad S.A.W. tu idola kita!...(dah naik hangin aku nih)...jadi sebelum aku bertambah marah, baik aku berhenti kat sini je..(jap lagi ade yg mati kene tetak kang)..hahaha...jadi, segala tutur bicara sepanjang saya disini harap diampunkan,sesungguhnya saya hanyalah manusia yang lemah...sampai disini sahaja pertemuan kita...bye..assalamualaikum

~berdisiplin, berilmu, berbakti~




Tuesday, April 24, 2012

siapa Loo Jo Yee nih??? jom2 baca



Loo Jo Yee . Ada kisah menarik mengenai beliau. Mari kita kongsi cerita beliau.

Beliau tiada nama Islam kerana sekarang seseorang muallaf sudah tak perlukan tukar nama dengan nama Islam, dan hanya perlu ber ‘binti’ kan kepada Abdullah serta tak perlu tukar bangsa, maka namanya kekal Loo Jo Yee binti Abdullah.
Beliau telah masuk Islam ketika masih berusia 17 tahun, disebabkan di Malaysia mempunyai undang-undang untuk memeluk agama Islam bermula 18 tahun sahaja. Jadi, beliau terpaksa menangguhkan dulu permohonan.

Keluarga Jo Yee merupakan pengikut agama kristian yang kuat. Dan beliau bakal menjadi seorang paderi di sebuah gereja. Disebabkan itu, keluarga beliau sangat bantah hingga menganggap masuk Islam adalah sangat menghinakan bagi keluarganya.

Loo Jo Yee mendapat hidayah melalui dua peristiwa yang menarik.
Yang pertama adalah, beliau mempunyai ramai rakan-rakan yang beragama Islam. Oleh itu, mereka telah berdebat tentang agama masing-masing. Ketika itu, beliau bermatlamat untuk membawa rakan-rakan Islam untuk masuk agama Kristian.

Namun untuk berdebat dengan rakan-rakan, beliau telah mengkaji al-quran, membaca kisah Nabi Muhammad s.a.w dan mengkaji kemunculan Islam untuk mencari kelemahan Islam.

Semakin beliau mengkaji, semakin lama beliau mula tertarik dengan ajaran Islam. Beliau sendiri mengaku bahawa di dalam Bible banyak perkara yang telah diolah hingga menyimpang dari perkara sebenar.

Oleh itu, Jo Yee mengkaji Islam dengan lebih mendalam untuk mencari perkara yang sebenar. Dengan itu, beliau telah mendapat ketenangan jiwa ketika membaca al-quran. Itu adalah hidayah pertama Loo Jo Yee.

Peristiwa kedua yang membawa hidayah kedua beliau adalah ketika beliau menghidap mendapat penyakit thyroid di bahagian leher. Doktor mengesahkan 90% besar kemungkinan adalah penyakit tersebut. Beliau merasakan ini adalah penamat bagi kehidupan beliau walaupun masih muda.

Rakan-rakan Islam Jo Yee telah banyak ‘encourage’ beliau untuk cuba berdoa kepada Allah taala. Beliau cuba dengan menadah tangan, menangis dan hanya berserah kepada Allah.

Keesokan harinya, ketika beliau menjalani medical check-up, doktor mengesahkan penyakit itu bukan kanser. Disebabkan itu, beliau yakin dengan kuasa Allah taala dan pada waktu itu juga la beliau mengucap 2 kalimah syahadah. Subhanallah.. Allahuakhbar!

Loo Jo Yee berasa hiba kerana beliau berasa telah dipilih Allah untuk mendapat hidayah ketika berumur 17 tahun sedangkan remaja yang seusia beliau sibuk bersuka-ria hingga tersasar di jalan Allah.

Banyak dugaan yang beliau terima selepas bergelar muallaf, hingga dipulaukan rakan-rakan sendiri dan keluarga tercinta. Beliau sangat bersyukur kerana mendapat keluarga angkat di Ipoh yang mengambil berat terhadap beliau. Jo Yee berharap selepas ini dia berpeluang untuk berdakwah kepada remaja-rakan yang seusia dengan cara tersendiri.

Sunday, April 22, 2012

Autumn In My Heart @ Romanza

lagu ni dipanggil Romanza atau spanish romance kalo tak silap aku..ia juga lagu tema untuk citer autumn in my hear..citer kegemaran aweks2 masa dahulu dan tak lupa jugak masa kini...(dulu aku pon minat gak citer nih, dulu laa,skarang da kurang)..HAHAHA..jadi dengan itu aku pon tertarik la nk belajar cara nak plucking lagu nihhh...kalo korang nak tahu macam mana cara plucking dye korang cari la dalam youtube tu..macam2 ada ooo...

video

Tuesday, April 10, 2012

Tips2 kalo terjumpa hantu

Kalau nampak hantu jangan takut...Beranikan diri dan ikut tips dibawah

Hantu Pocong
Hantu yang berbungkus macam lepat pisang
baru masak ni memang mudah cari
kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali
pengikat di atas kepalanya
dan tarik kain balutannya.Sudah tentu dia
akan berasa malu rana dia tidak pakai apa
apa pun, selain kain kapan pembungkusnya
tu.


Hantu Langsuir
Dia ni suka pandang muka kita, jadi
beranikan diri anda tenung balik muka dia
sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk
cermin muka kat dia,pasti dia tersipu-sipu
malu.


Hantu Pontianak
Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak
dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama.
Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat
dari dia, tentu dia boring.


Hantu Raya
Hantu ni suka beraya dan suka menyamar
jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang
saja, sambutlah hari
raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak
main meriam buluh, suruh
kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak
kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti
lain dia nak buat.


Hantu Galah
Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi.
Kalau terjumpa dia, kita hendaklah
meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada
disitu.


Hantu Jerangkung
Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka
saja,dan paling mudah untuk
menewaskannya.
Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan
telunjuk dan lihat gerak-gerinya
mengimbangi badan untuk berdiri tegak.


Hantu Toyol
Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi
duit satu sen berguni-guni..nanti dia ingat
duit emas, lepas tu dia pikul bawak balik
bagi tuannya... lepas tu sah-sah lah dapat
penampau Jepun dari tuannya kerana mana
nak tukar duit satu sen
banyak2 tu



Hantu Ponteng
Yang ni payah sikit nak cakap sebab, hantu-
hantu ni cam korang lerrr..takder kerja lain
asyik ponteng kerja ngan kelas jer, lepaih tu
nengok e-mail..macam sekarang nih..sah-
sah tengah ponteng nie..macamana
nak jawab..korang sendiri gak jadik
hantu..jadi bawak-bawaklah buat
kerja ... ..


LEPAS BACE NIE DAH TAK YAH
TAKUT2 NGAN HANTU..TAKUT PADA
DIRI SENDIRI SEBAB KADANG2 DIRI
SENDIRI LEBIH MENYERAMKAN DARIPADA
HANTU!!!!!!!!"



sumber---> http://diary96.multiply.com/

Saturday, April 7, 2012

apa aku buat bila bosan??

Assalamualaikum..(jawab salam dulu)
kali ini aku nak kongsi skit pasal aktiviti lapang aku..hape aku buat apabila aku bosan..orang ganu cakap "puasang". Ni lebih kurang macam hobi aku laaa...berikut adalah aktiviti-aktiviti aku..jeng..jeng..jeng!!


No 1
Main gitar..aku pon tak tahu sejak bila aku jadi minat ngan muzik nih



No 2
Ambil gambar dan edit gambar...sebenarnya aku ni pencinta alam..orang seni ler dikatakan..HAHHAHA





No 3
ya! semestinya benda ni aku akan bukak apabila aku bosan..(aku ase bnde ni da jadi bende wajib dalam hidup aku..adesss)




dan begitulah sedikit sebanyak tentang hobi aku..sekian..kbai <---(perasan unik!)

Amik ko! mwahahhahahahhahaha!

meh gelak bersama-sama...chewah..AHAHHAHAHHAHA!!! video

Insaflah wahai gadis FACEBOOK

Assalamualaikum..satu cerita yang heboh d FACEBOOK skang nih

Allahyarham Nur Farrahin baru meninggal dunia akibat kemalangan jalan raya baru-baru ini. Tak lama kemudian ibunya bermimpi yang beliau merayu-rayu agar tutup acc facebook kerana auratnya terdedah di pandangan umum & rohnya tidak tenteram kerana banyak sangat gambar yang terdedah dan tidak tutup aurat.

------

aku tak tahu nak nasihat macam mana lagi....aweks2 kat luar sana tu, plezzz la sayang diri korang...sebelum terlambat, sebelum ajal datang menjemput...

(sekadar nasihat dari saudaramu)

------


video

Followers