World Of Warcraft, WoW Pointer 13

Friday, March 21, 2014

lame tak membebel

Assalamualaikum....

Kadang-kadang benda yang merepek itu akan menjadi benda yang unik dan berguna, nowadays perjalanan hidup amat mencabar, untuk berjuang di dunia ni kita mesti fikir di luar kotak. Pengalaman dan cabaran dalam hidup amat penting untuk menentukan masa depan yang cerah. Kalau boleh la kan, kita ni kena buat semua benda, tak kisah la jadi tukang mop lantai ke, cuci tandas ke, yang penting pengalaman tu. Zaman sekarang aku tengok orang kerja semata mata kerana duit, (memang la kerja untuk duit) tapi beza orang kerja untuk duit dan kerja untuk cari pengalaman ni lain.

Nak berjaya mesti kena ada target, usaha, cabaran, pengalaman dan yang penting DOA. sesungguhnya rezeki datang dari Allah. Dan rezeki tu ada dimana-mana, cuma perlu rajin je, kalau kerja pon malas, malas berfikir, suke duk umah je cmner rezeki nak masuk kan?

-tetibe aku rase nk post bende2 camni kat blog, sekian saje untuk waktu dan saat ini-

~tips nak kaya > pegi masjid letak la duit lam tabung masjid tu, ikhlaskan hati, insyaAllah kalau tak dapat ganjaran kat dunia kita dapat kat akhirat kelak (dunia kekal selamanya)~

No comments:

Post a Comment

Followers